Ефективність застосування мікродобрив. Екологічно безпечна продукція

efektivnist-zastosuvannya-mikrodobriv-ekologichno-bezpechna-produktsiya
efektivnist-zastosuvannya-mikrodobriv-ekologichno-bezpechna-produktsiya

У наш час одним із найважливіших чинників підвищення врожайності та якості продукції в умовах застосування інтенсивних технологій стають мікроелементи в зв’язку зі збільшенням їх виносу урожаєм, та відсутністю органічних добрив (гною). До таких елементів належать бор, марганець, мідь, молібден, кобальт, цинк, залізо та ряд інших. Також важливим фактором росту і розвитку рослин є наявність фітогормонів – хімічних речовин, які виробляються в рослинах і регулюють їх ріст і розвиток.

Створення та впровадження комплексних препаратів, які містять мікродобрива та фітогормони є новим сучасним етапом розвитку агрохімічної науки. Тому компанія «Екоорганік» представляє новітні та унікальні продукти на вітчизняному ринку — рідкі мікродобрива виробництва фірми «ARVENSIS AGRO, S.A.», якість яких підтверджена багаторічним використанням в більш ніж 25 країнах світу та Європейськими органічними сертифікатами (ÖKO-GARANTIE, CAAE). Лінійка препаратів від компанії «Екоорганік» включає в себе інноваційні продукти, серед яких регулятори росту з амінокислотами та фітогормонами.

Для активації та росту кореневої системи, компанія «Екоорганік» пропонує використовувати новітній біостимулятор росту на основі колагену та кератинів ТРИАМІН РАДИКУЛЯР, в складі якого є основні амінокислоти для активації та росту кореневої системи шляхом швидкого поділу клітин. Дослідження проведені в Миколаївському ДАУ показали, що при нормі внесення ТРИАМІН РАДИКУЛЯР 3л/га на овочах отримали приріст урожайності 68,7% (капуста) та 94,28 % (буряк столовий).

Використання найсучаснішого мікродобрива ТРИАМІН ПЛЮС, яке містить велику кількість амінокислот і пептидів, пришвидшує відновлення рослин в критичних ситуаціях (постраждалих від заморозків, посухи, механічного пошкодження градом чи шкідниками, інтоксикації рослин і т.д.). При внесенні препарату ГРАНФОЛ К спостерігається значне збільшення урожайності культур (буряк столовий 84,79 % при нормі внесення -2,7 л/га; капуста 52,6% при нормі внесення 2,7л/га). Продукт спеціально створений для використання на овочевих та фруктових насадженнях.

Застосування препарату ГРАНФОЛ Cu на посівах соняшнику викликало суттєву прибавку урожайності на 3-6 ц/га (за даними Миколаївського ДАУ). Причиною такої високої ефективності є наявність в препараті фосфору разом з міддю, що підвищило стійкість рослин до вилягання та ураження грибковими та бактеріальними хворобами. В стресових ситуаціях (спека, посухи, заморозки) продукування регуляторів росту в рослині сильно знижується, що істотно знижує врожайність.
Використання універсального біоактиватора КВІЦЕЛУМУ, який окрім мікроелементів містить регулятори росту, позитивно впливає на урожайність та підвищує якість продукції; покращує ефективність застосування мінеральних добрив та пестицидів. За даними Миколаївського ДАУ внесення препарату КВІЦЕЛУМ збільшило врожайність капусти білокачанної на 34,1% (при нормі внесення 0,9 л/га), буряка столового на 76% (при нормі внесення 0,9 л/га) та соняшнику на 6,4 ц/га (при нормі внесення 0,6 л/га). Причиною цієї прибавки слід вважати реакцію на фітогормони (гіберелін, цитокінін тощо), які допомагають переносити екстремальні впливи на рослини, зокрема, високі та низькі температури.

Для ефективного позакореневого підживлення усіх вирощуваних культур компанія «Екоорганік» пропонує використовувати універсальне та багатокомпонентне мікродобриво ФЕРТІМІКРО. Елементи живлення в препараті, містяться в оптимальній кількості, що забезпечує високу ефективність удобрювання і підвищує стійкість рослин.

Проведені дослідження спеціалістами Миколаївського ДАУ показали, що при обробці посівів соняшнику препаратом ФЕРТІМІКРО Mg прибавка урожаю склала 2-5 ц/га, що пояснюється наявністю в цьому препараті універсального високозбагаченого комплексу мікроелементів (цинку, бору, магнію, молібдену, міді, заліза тощо) в хелатній формі.
При вирощуванні борвимогливих культур (ріпак, цукровий буряк, соняшник, картопля, виноград, овочі) виникає потреба в найбільш повному засвоєнні бору. Використання препарату ФЕРТІМІКС В,   що містить органічний комплекс бору та етаноламіну,   сприяє поліпшенню товарного виду продукції, збільшенню загальної врожайності, якості та лежкості.

Для коригування вмісту молібдену при вирощувані бобових культур та багаторічних трав компанія «Екоорганік» пропонує використовувати водорозчинне комплексне добриво з азотом та фосфором ФЕРТІМІКС Мо. Фосфор полегшує поглинання молібдену, активує ферменти нітрогенезу та нітратредуктазу, що беруть участь у фіксації азоту з повітря.

Ідеальним препаратом для коригування нестачі мікроелементів у вирощуваних культурах є ФЕРТІМІКС. Це комплексний, органічний продукт, що містить в собі марганець, залізо та комплекс цинку з лігносульфатами. Запропоновані технології підвищують імунітет рослин, не пошкоджуючи довкілля і не завдаючи шкоди людям. Вдалого Вам вибору, а компанія «Екоорганік», регіональні консультанти та дистриб’ютори завжди готові прийти на допомогу.

Останні новини