Схема позакореневого підживлення плодових кісточкових



Схема позакореневого підживлення плодових кісточкових: Інтенсивна

Накопичення пластичних речовин, профілактика грибкових захворювань
Підвищення врожаю та якості плодів
Полішення умов мінерального живлення
Збереження та розвиток зав`язі
Сприяння кращому запиленню та заплідненню квіток
Зелений конус Розпускання бруньок Рожевий бутон Цвітіння Після цвітіння Опадання зав'язі Формування плодів Дозрівання Після збирання
[51] [54] [55] [59 - 60] [61] [61 - 70] [70 - 71] [71 - 78] [0]

Продукти, які використовуються у схемі

Схема позакореневого підживлення плодових кісточкових: Базова

Накопичення пластичних речовин , профілактика грибкових захворювань
Підвищення врожаю та якості плодів
Поліпшення умов мінерального живлення
Збереження та розвиток зав`язі
Сприяння кращому запиленню та заплідненню квіток
Зелений конус Розпускання бруньок Рожевий бутон Цвітіння Після цвітіння Опадання зав'язі Формування плодів Дозрівання Після збирання
[51] [54] [55] [59 - 60] [61] [61 - 70] [70 - 71] [71 - 78] [0]

Продукти, які використовуються у схемі

Особливості підживлення плодових культур

Група деревно – кущових та травянистих культур товарною частиною врожаю яких є плоди та ягоди. Культури вимогливі до умов мінерального живлення.

При розробці програми мінерального живлення необхідно враховувати, що це багаторічні рослини, які для забезпечення щорічного приросту вегетативної маси та формування врожаю багато років підряд використовують ті чи інші елементи мінерального живлення виснажуючи ґрунт.

За біологічними особливостями плодових і ягідних культур вегетаційний період цих рослин має два основні періоди – перший охоплює час від відновлення вегетації до плодоношення, а другий від плодоношення до входу в зиму. У перший період ресурси рослини використовуються на утворення та дозрівання. Найважливішими елементами мінерального живлення в цей період є: азот, фосфор, калій , кальцій, бор, залізо цинк. Позакореневі підживлення рекомендуємо проводити у відповідності до потреб рослин.

У другій половині вегетації відбувається закладка плодових бруньок урожаю наступного року, причому дуже часто цей процес поєднується з ростом та дозріванням плодів. У другій половині вегетації для підживлення перевагу надають фосфору, калію, а в післязбиральний період міді, як засобу профілактичної боротьби з хворобами.