Схема позакореневого підживлення цукрового буряку



Схема позакореневого підживлення цукрового буряку: Інтенсивна

Посилення росту рослин
Посилення процесів накопичення цукрів, недопущення прояву фізіологічних хвороб
Додаткове мінеральне живлення рослин
Підвищення цукристості. Посилення синтезу відтоку цукру в коренеплід, поліпшення технологічної якості цукросировини
Проростання Вилочка 1 пара справжніх листків 4-5 пар справжніх листків Змикання листків у рядку Змикання листків у міжряддях Технічна зрілість Повна стиглість
[0 - 7] [7 - 10] [10 - 12] [12 - 14] [14 - 18] [18 - 39] [39 - 45] [45 - 51]

Продукти, які використовуються у схемі

Схема позакореневого підживлення цукрового буряку: Базова

Посилення росту рослин
Посилення процесів накопичення цукрів, недопущення прояву фізіологічних хвороб
Додаткове мінеральне живлення рослин
Підвищення цукристості. Посилення синтезу відтоку цукру в коренеплід, поліпшення технологічної якості цукросировини
Проростання Вилочка 1 пара справжніх листків 4-5 пар справжніх листків Змикання листків у рядку Змикання листків у міжряддях Технічна зрілість Повна стиглість
[0 - 7] [7 - 10] [10 - 12] [12 - 14] [14 - 18] [18 - 39] [39 - 45] [45 - 51]

Продукти, які використовуються у схемі

Схема позакореневого підживлення цукрового буряку: Підтримуюча

Посилення росту рослин
Посилення процесів накопичення цукрів, недопущення прояву фізіологічних хвороб
Проростання Вилочка 1 пара справжніх листків 4-5 пар справжніх листків Змикання листків у рядку Змикання листків у міжряддях Технічна зрілість Повна стиглість
[0 - 7] [7 - 10] [10 - 12] [12 - 14] [14 - 18] [18 - 39] [39 - 45] [45 - 51]

Продукти, які використовуються у схемі

Особливості підживлення цукрових буряків

На формування 1 т врожаю коренеплодів цукрові буряки виносять з ґрунту близько 5,0–6,0 кг азоту, 2,0–2,5 — фосфору, 6,0–7,0 кг калію. Отже, за урожайності коренеплодів 50 т/га та відповідної кількості гички рослинам цукрових буряків потрібно: 250–300 кг азоту, 100–125 — фосфору та 300–350 кг калію. Потреба у таких елементах живлення, як кальцій, магній та сірка в кількісному відношенні є нижчою, ніж у наведених вище основних елементах, але все ж значною.

Особливо важливі для  культури мікроелементи бор та марганець. Марганець активізує процеси окислення або відновлення сполук азоту та накопичення цукрів в коренеплодах

Сполуки бору сприяють синтезу цукрів, забезпечують їх відтік із листків у коренеплоди, тим самим, підвищуючи вміст сахарози в коренеплодах та технологічний вихід цукру на цукрових заводах.