ПЕРЕДПОСІВНА ОБРОБКА НАСІННЯ ЯРИХ ЗЕРНОВИХ СПЕЦІАЛЬНИМИ ДОБРИВАМИ

Весняна посівна вже не за горами і пора думати про підготовку насіння ярих зернових культур, які висівають першими. У сучасних умовах господарювання ярі зернові культури хоч і менш поширені, але все ж відносяться до провідних сільськогосподарських культур, які мають важливе продовольче, кормове та експортне значення. Отримання високої урожайності доброї якості цих культур не просте завдання для агрономів, а особливо у сезоні 2022. Високі ціни на добрива та ЗЗР навесні будуть серйозним обмежуючим фактором, а тому використання всі можливих засобів підвищення врожаю актуальне як ніколи.

Передпосівна обробка насіння спеціальними добривами одночасно з ЗЗР - відповідальна процедура, яка впливає на ріст та розвиток рослин. Вона належить до найбільш ефективних способів їх застосування. Для ярих зернових це дуже важливо, адже на перших етапах росту і розвитку важливо зберегти швидкі темпи наростання, щоб як можна ефективніше використати наявні ресурси вологи.

Найбільш ефективною для передпосівної обробки насіння є композиція Грос Коренеріст у дозі 1,0 + Еколайн Фосфітний К 0,5л/т насіння. Вдало підібраний склад та форми активних інгредієнтів посилює енергію росту проростка та молодої рослини (амінокислоти та фосфор у формі фосфіту), а співвідношення ауксинів та цитокінінів – інтенсифікує поділ клітин меристемних тканин.

  • швидке наростання кореневої системи, та як наслідок, швидше і потужніше формування надземної маси;
  • посилення темпів засвоєння вуглецю в процесі фотосинтезу;
  • підвищену стійкість до збудників хвороб;
  • вищий вміст сухої речовини, зокрема цукрів, що позитивно впливає на формування врожаю.

 

Останні новини