Позакореневе підживлення сої в другій половині вегетації

Позакореневе підживлення сої в другій половині вегетації

Виповненість бобів, а отже і врожай зерна сої залежить від повноти запилення квіток. Тому на початку бутонізації рекомендується підживлення рослин бором. Залежно від стану рослин та погодних умов пропонуємо використовувати ЕКОЛАЙН Бор (Опті) 1,5-2,0 л/га. Це добриво містить молібден та цинк, які також необхідні для сої у цій фазі розвитку.

Кліматичні умови червня часто бувають несприятливими для культури - з дефіцитом вологи, високими температурами, які можуть викликати стрес та абортацію бобів. Для підживлення рослин у цей період компанія «ЕКООРГАНІК» рекомендує спеціальне добриво ГРОС Квіцеліум у дозі 0,5-1,0 л/га. Це добриво містить повний набір мікроелементів, збалансований набір та оптимальне співвідношення фітогормонів і амінокислот. Завдяки такому поєднанню пом’якшується дія стресових факторів на рослину, що сприяє збереженню бобів та їх повноцінному розвитку - і, відповідно, підвищенню врожайності.

На площах, ушкоджених павутинним кліщем, разом з акарицидом доцільно внести ЕКОЛАЙН Магній (Хелати) у дозі 1,5 – 2,0 л/га або ГРОС Аміно-Mg 1,0 – 1,5 л/га для стимуляції відновлення хлорофілу та інтенсифікації процесу фотосинтезу.

У період формування зерна в бобах рослини потребують посиленого живлення азотом та збалансованого забезпечення іншими макро та мікроелементами. Тому пропонуємо провести позакореневе підживлення 5-6% розчином карбаміду у поєднанні з ЕКОЛАЙН Бобовий (Хелати) у дозі 1,5 – 2,0 л/га.

Можливий прояв дефіциту й інших мікроелементів, зокрема заліза. Симптоми нестачі цього елементу проявляються на листках сої у вигляді міжжилкового хлорозу. Це є результатом комплексного порушення розвитку рослин на ґрунтах з лужною реакцією та (або) високої концентрації солей у ґрунтовому розчині. Прояв хлорозу може підсилюватись на переущільненому, перезволоженому ґрунті та під час похолодань. Для усунення дефіциту цього мікроелементу рекомендуємо позакореневе підживлення добривом ЕКОЛАЙН Залізо (Хелат) 0,5 – 1,0 л/га у фазу початку формування бобів.

Останні новини